Blog

Az emberi alkotásról, teremtésről

A Teremtő megteremtett a maga képére és mására, mondja a Szentírás. Valóban arról van-e szó, hogy Isten olyan külsővel rendelkezik, mint mi? A választ erősen befolyásolja, hogy Jézus fiatal szakálas férfi minden festményen és filmben. Ha arra kérlek, hogy hunyd le a szemed, és gondolj Istenre, majd mond el milyennek látod, bizonyára ugyanarról számolsz be, mint az a sok száz általam megkérdezett ember: ősz hajú, hosszú ősz szakállú, magas idős férfi. Még egy kérdés: Isten és a Teremtő ugyanaz? És ha Istent a Mindenség Teremtőjével veted össze, akkor is ugyanarra a létezőre gondolsz?

Amikor Isten megteremtette az embert a maga képére és mására, akkor elképzelhető, hogy nem a külsejére, hanem a minőségeire gondolt? Például, a „legyen” szándékával teremteni, mint Ő. Vagy, akár a gondolat erejével gyógyítani.

Na de nézzünk a Teremtő megmutatkozásaira – a ThetaHealing szempontjából – hétköznapibb példákat: A kristályokat és a belőlük készült ékszereket megannyi ember használja, viseli  azzal a szándékkal, hogy az adott ásvány/kristály információs erejét használja. Gyógyítani az étellel is tudunk, nem véletlenül ez az alapja a Hippokratészi eskünek is. A gyógyteák évszázadok óta sem tudják elveszíteni népszerűségüket a hatékonyságuk okán. Attól még, hogy hallani sem akarsz róla, vannak olyanok, akik az elhunyt szeretteinkkel képesek kapcsolódni. Nagyon sokan beszélnek az angyalokkal, a teljes hierarchikus rendet tekintve, fényből és árnyékból egyaránt. Nézz a Youtube-on Dynamo videokat. A férfi erősen feszegeti az emberi elme határait, hogy mi mindenre vagyunk képesek a törvényekkel való együttműködések kapcsán. Ez így mind a Mindenség Teremtőjének tapasztalása. A hét sík összessége. Mindegyiket tapasztalod nap mint nap.

A teremtés minden létező sajátja. Mindegyik síkkal képes vagy teremteni.

Volt, akit megijesztett az a tény, hogy én folyamatosan tudatosságra törekszem, élvezve ennek hatását, és ez a pillanatról pillanatra történő valóság teremtés. A hölgy attól rémült meg, hogy Neki nem lehet ehhez joga, mert talán ez visszaélés az erővel, ha azt teremti, amit tapasztalni szeretne.

Az nem túl hatékony, ha csak időnként nézel fel, amúgy pedig behunyt szemmel létezel. Akár tudatosan, akár nem, mindig teremtesz. Amikor nem vagy tudatában a teremtéseidnek, passzívan teremtesz. Ilyenkor érzed azt, hogy az élet történik Veled és Te csak elszenvedője vagy, akinek nincs hatása a saját sorsára. Pedig ez nem igaz! A Teremtő ezen az alapon hozott létre bennünket a saját hasonlatosságára, hogy úgy teremtsünk, ahogyan Ő. Azonnal, és bármit!

Bíztatnálak arra, hogy azt a sok mindent, amit eddig elsajátítottál, ültesd át a gyakorlatba. Ha pedig nem tanultál túl sokat, jusson eszedbe, hogy sosem késő elkezdeni bármin változtatni, akár tanulni is. Nem véletlenül van a mondás: a jó pap is holtig tanul. A fejfáján pedig az áll: tanulmányait befejezte – én hozzá tenném még, hogy – erre az életre.

Szeretettel: Annamari

Tetszett a cikk?

Kérlek oszd meg ismerőseiddel is:
A weboldal és az osztály állításainak célja nem egy betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése. Ezeket az információkat szigorúan oktatási célokra adjuk meg. Az ezen a weboldalon található információk semmiképpen sem tekinthetők orvosnak vagy más egészségügyi szakembernek az illetékes orvosi ellátás helyettesítésére.

Van még kérdésed?

Kérlek küldj egy e-mailt nekem, hamarosan válaszolok.