Blog

Energetika rendszere

Az emberi lény fizikai, mentális, emocionális és spirituális aspektusokból tevődik össze. Ezek az aspektusok kölcsönös kapcsolatban vannak egymással.

Materiális és spirituális lények vagyunk, mely aspektusaink között az elengedhetetlen kapcsolatot az energetikai rendszerünk teszi lehetővé. Ez a rendszer olyan alapelvekből, eszközökből és szabályokból álló működőképes egység, amely lehetővé teszi, hogy saját jólétünk érdekében minden én- részünkkel kapcsolatba tudjunk lépni.

Ez a rendszer egyik összetevője harminckét csakra rendszere.

A harminckét energiaközpont közül 12 közvetlenül a fizika testtel hozható összefüggésbe, a többi húsz központ a spirituális síkon helyezkedik el.

A csakrák a fizikai síkon szabályozzák, fenntartják és irányítják a kapcsolatot lényünk megnyilvánulásai között, a testünk, elménk és a lelkünk között. Méretük és funkciójuk szerint megkülönböztetünk nagy és kis csakrákat.

Fizikai megjelenítődésük szerit hét csakra ténylegesen a fizikai testben van A többi öt csakra csak bizonytalanul kapcsolódik a materiális részünkhöz, ennek ellenére nagyon fontos szerepet tölt be.

Azt is fontos megemlíteni, hogy mindegyik csakra rendelkezik elülső- és hátoldallal, más néven érzelmi – és akarati oldallal. A csakrák kapcsolódnak a szerveinkkel a fizikai testben.

A hét fő csakra:

1.    Gyökércsakra
2.    Hasi csakra
3.    Köldökcsakra
4.    Szívcsakra
5.    Torokcsakra
6.    Homlokcsakra
7.    Koronacsakra

A csakrákhoz két fényáramlat is tartozik, az ida és a pingala, , amely a gerincoszlopon felfele kígyózik a csakrák körül. A középső csatorna a susumna a gerincoszlop mentén helyezkedik el. Áramlás közben az isteni világosság dimenziói felé nyit kaput.

Az energiarendszer másik eleme az Aura.

Minden csakrához tartozik egy energiamező, egy erőtér, az aura, melyet a hozzá tartozó csakra lát el energiával. Ezek az aurarétegek egymással is összefüggésben, átjárhatóságban, kapcsolatban vannak. Vagyis mind a hét csakrának van

Az energiarendszer harmadik eleme a meridiánok.

A meridiánok fénypályák, tizenkét ismert meridiánt különböztetünk meg. A meridiánok segítenek az energiát áramoltatni a fejtől a lábig, a lábtól a mellkasig és tovább, a karoktól az ujjakig és az ujjaktól a fejig keringtetve az életenergiát.

A csakrák vonják be a testbe az energiát, a meridiánok pedig eljuttatják az összes sejthez a testben. Amennyiben ebben az áramlásban zavar keletkezik és ez az állapot tartósan fennáll, a test és a lélek rossz közérzettel, fájdalommal, betegséggel reagál.

Az energiarendszer negyedik eleme a Kundaliní.

A kundaliní egy univerzális fogalom, amelyet a megvilágosodás elsöprő erejére alkalmazunk.

Sakti Istennő – az első rendű női teremtő erő – a gyökércsakrában három és félszer a Sivalingam köré tekeredő kígyó felébred és csakráról csakrára kúszik, hogy aztán a koronacsakrában találkozzon a párjával Sivával és vele egyesülve elérje a megvilágosodás és áldás állapotát.

Tetszett a cikk?

Kérlek oszd meg ismerőseiddel is:
A weboldal és az osztály állításainak célja nem egy betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése. Ezeket az információkat szigorúan oktatási célokra adjuk meg. Az ezen a weboldalon található információk semmiképpen sem tekinthetők orvosnak vagy más egészségügyi szakembernek az illetékes orvosi ellátás helyettesítésére.

Van még kérdésed?

Kérlek küldj egy e-mailt nekem, hamarosan válaszolok.