Blog

Örökségeink

Tisztában vagy azzal, hogy a felmenőid kőkeményen hatással vannak arra, hogy milyen a pénzügyi megélésed? Ha igen, nagyszerű, valószínűleg dolgozol is rajta. Ha nem hallottál még erről, hadd meséljek el neked egy történetet az életemből.

Egy alkalommal a Nagyanyámmal való beszélgetésemben kiderült számomra az, hogy a Nagyanyám vérvonala nemesi származásúaktól való. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet és mindent tudni akartam erről. Elmesélte a Drága, hogy az Ő Nagyapja szegény volt, de egy nemesi származású leányt vett el feleségül. Ez itt már azonnal felvetett bennem rengeteg kérdéskört. Mekkora mázli, hogy tudtak szerelmi alapon kapcsolódni és házasodni, mert abban az időben ez nem annyira volt egyértelmű, hiszen nagyjából az 1800-as évek közepéről beszélgetünk, amikor még egészen más, legfőképpen vagyoni helyzet alapján ment a „kiházasítás”.

No de térjünk vissza az alaptörténetünkhöz. Történetünk hőse, az én Ükapám szerelemből elvette a nemesi származású leányt, és ezzel óriási vagyon örököse lett. Mivel azonban szegény sorból származott, az elébe kölcsönért járuló embereknek szívből adott földekre kölcsön hatalmas pénzösszegeket, akik aztán a környék földesurai lettek, óriási gazdaságokkal. Csak sajnos a kölcsönt nem adták vissza a kedvesség erényével megáldott Felmenőmnek, aki bizony szegény emberként halt meg.

Szóval ez a történet elárulja nekem, hogy a DNS-emen rendelkezem a gazdagság mintájával is a szegénység mellett, csak üzemeltetnem kellene. Tudom, hogy választhatom a gazdagság megélését. Nézzük, hogy akkor van-e akadálya ennek? Mi az a korlátozó hitrendszer, ami a gazdagság tapasztalásának útjában áll?

Felmentem hát a Teremtőhöz és megkértem, hogy vigye el a tudatosságomat az Ükapám halálos ágyához, hogy le tudjam olvasni, hogy mi volt ezzel kapcsolatosan az utolsó gondolata. Azt mondta Ő: „gazdagságot örököltem, szegénységet örökítek”.

Hát ennek a korlátozó hitrendszernek álltam neki kidolgozni a más egyéb negatív minta mellett, ami fűszerezte ezt a gondolatot és óriási ajándékokat kaptam a felismerésekben. Már az Ükapám is abban a kegyben élt, ami ennek a folyamatnak a legnagyobb kincse, hogy a Mindenség Teremtőjének ajándékaival élünk. Nem csak az Ükapám és én, hanem mi mind! Az egész emberiség összes tagja. Hunyd be a szemed és tedd föl magadnak a kérdést: el tudom a Teremtő ajándékait fogadni? Figyeld meg az érzéseidet és a választ. Ha a válasz „nem”, az is egy fél gyógyulás, ha innentől megengedésre váltasz át.

Megmutatott nekem a Teremtő egy olyan világot, ahol a generációmban mindenki gazdag és azt örökíti, és mindenki gazdagságba születik bele. A pénz és az abban való bővelkedés természetes létállapotunk, mint a levegő, hisz az is energia. Ennek okán mindenki szabadon az Istennek tett ígéretei alapján a sorsfeladataival foglalkozik. Ebben a világban, épp azért, mert természetes a jólét, nincsenek „elkényeztetett gazdag szülők gyermeke szindróma”, nincs mélyszegénység, stb, hanem értékként mindenki életében az önmegvalósítás és a küldetés szentsége mozgatja az embereket, nem pedig a körülményeik javítgatása. Szeretet és tisztelet járja át a családi egységeket és az egyéni tapasztalást is. Mindenki boldog és a Teremtő szeretetével van felvértezve a mindennapokra.

Hiszem, hogy nem vagyunk ettől messze a kollektív szintjén, csak egy-két hitrendszert kell lecserélni és beleállni a saját Isteni minőségeinkbe. Igenis megadatik a gazdagság mindenkinek, nem csak pénzügyi téren. Alapvetően is működteted már, ha végig nézed az életed területeit. Így át tudod emelni a pénzügyekre is, ha már van rá mintád. Ha nincs, meg tudod alkotni ezeket a hiányzó mintákat. Hívlak, tanuld meg hogyan csináld lazán, szeretettel, könnyedén.

Indulj el felfedezni azokat az akadályokat, amelyek elzárnak Önmagad elől, hogy aztán lásd, hogy mire is vagy képes és mi is a valódi feladatod. Ezekben a folyamatokban tudlak támogatni akár egyénileg konzultációban, vagy akár elindulva egy úton, Te önállóan Önmagadért teszel a tanfolyamok elsajátításával.

Szeretettel hívlak erre a közös útra: Bernáth Annamária

Tetszett a cikk?

Kérlek oszd meg ismerőseiddel is:
A weboldal és az osztály állításainak célja nem egy betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése. Ezeket az információkat szigorúan oktatási célokra adjuk meg. Az ezen a weboldalon található információk semmiképpen sem tekinthetők orvosnak vagy más egészségügyi szakembernek az illetékes orvosi ellátás helyettesítésére.

Van még kérdésed?

Kérlek küldj egy e-mailt nekem, hamarosan válaszolok.